Italiaans Windhondje

Geschiedenis van het Italiaans Windhondje

Een stukje geschiedenis...

Het Italiaanse Windhondje, in het duits zo treffend Windspiel (“spel van de wind”) geheten, is een zeer oud ras. Het werd reeds in het Oude Egypte aan de hoven van de Farao’s gehouden en gefokt. In sarcophagen zijn mummies van Italiaantjes gevonden die uiterst kostbare armbanden bij wijze van halsband droegen. Bekend is dat ook Cleopatra graag deze windhondjes als gezelschap bij zich had. Vanuit Egypte is het Italiaantje in Griekenland terecht gekomen en van daaruit in Italië en de rest van Europa. Het ras kende aldaar zijn grootste populariteit tijdens de Renaissance en de Roccoco aan de hoven van adel en koningen.

Vanuit Egypte is het Italiaantje in Griekenland terecht gekomen en van daaruit in Italië en de rest van Europa. Het ras kende aldaar zijn grootste populariteit tijdens de Renaissance en de Roccoco aan de hoven van adel en koningen

Italiaantjes hebben deel uitgemaakt van het leven van o.a. Karel I, Anna van Denemarken, Elisabeth van Oostenrijk, Koningin Victoria en Frederik de Grote, Koning der Pruisen. Deze laatste hield er zo’n 40 in zijn kennel in Potsdam en zijn lievelinghonden -bekend zijn Alkmène en Biche- vergezelden hem op zijn veldtochten.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

04.04 | 18:55

Als je wegrijdt van Texel , wil he gelijk terug

...
06.07 | 17:55

Leuke hond

...
04.10 | 13:07

Gaat super goed met Kazue , speelt nog Dogfrisbee en wordt volgend jaar al weer 12 jaar , erge fijne Whippet

...
23.01 | 17:30

Wat leuk om een foto van kazue te zien, ik heb haar alleen als kleine pup gezien in het nest bij mijn vader. Hoe gaat het met haar?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE