Whippets

Geschiedenis van de Whippet.

Geschiedenis van de Whippet.

Er zijn nogal verschillende meningen over het ontstaan van de Whippet. Er zijn er die zeggen dat de Whippet een kruising is van een Terrier met een Greyhound of een Italiaans Windhondje rond de helft van 1800. En dat omdat het rennen met de grote Greyhound voor de gewone man van die tijd te duur was. En met de gewone man bedoelen we in het algemeen de mijnwerker.
Door een industriƫle revolutie,was er een hele nieuwe klasse burgers ontstaan die tenvolge van ploegendiensten in mijnen en fabrieken beschikking kregen over een vast loon (niet veel) en meer vrije tijd. De belangrijkste mijnen industriegebAnderen zijn van mening dat er altijd al een middenslag gladharig windhondje is geweest zoals afgebeeld in musea en op schilderijen zelfs uit de vijftiende eeuw. Maar hoe het ook zij, het zijn de mijnwerkers uit het noorden van Engeland geweest die hebben ontdekt welke grote mogelijkheden in de Whippet schuildenieden lagen in het noorden van Engeland.

De Whippet werd gebruikt voor het stropen van hazen en konijnen en voor de welbekende renwedstrijden. De Whippet is een sociale en intelligente hond die heel snel leert. Een hondje tussen de 44-50 cm. kortharig,slank en goed gespierd.Er zijn mensen die dit maar zielig en mager vinden ("Hij bibbert zo")het tegendeel is waar ze zijn rank en sterk om een snelheid te ontwikkelen van wel zo'n 45 km per uur.

Ook is de Whippet veelzijdig hij kan gebruikt worden voor: behendigheid, fly-ball, gehoorzaamheid, Dogfrisbee, renwedstrijden en natuurlijk de show. Een prettig hondje om te hebben.

Nieuwe reacties

03.06 | 13:24

ik zou graag een italiaans windhondje kopen 0639455910

01.02 | 15:51

ben op zoek naar een teefje pup of een herplaatsen teefje tot 3jaar

12.11 | 18:38

Hi! We are interested in buying a MAS puppy. Could I ask if there any approximate date the new puppies can be expected? Thanks

08.07 | 19:52

Hoe kom ik in contact met fokkers van de mas? Wij willen al zo lang een mas wie kan ons daar aan helpen